Beeld en geluid
Foto en video
Computers
Refurbished
Software
Dierenbenodigdheden
Drogisterij
Parfum en cosmetica
Elektronica
Componenten
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Hobby
Knutselen
Modelbouw
Kabels en adapters
Kleding
Schoenen
Tassen en koffers
Koken en tafelen
Keuken apparatuur
Horeca
Muziek en film
Muziekinstrumenten
Parfum en cosmetica
Persoonlijke verzorging
Parfum en cosmetica
Schoenen
Kleding
Tassen en koffers
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Wasssen en drogen
Wonen, woonaccessoires
Kerst
Meubels
Verlichting
Artikelnummer: | 3243 |
---|---|
EAN-code: | 8711441100700 |
Winterpostelein is het zusje van de gewone postelein maar lijkt er maar weinig op. De winterpostelein is gemakkelijk te herkennen aan zijn schotelvormige bladeren, de bladeren zijn maar 2 tot 3 cm groot. Smaak: De smaak van de winterpostelein is lekker fris, een beetje pittig en licht zuur. De textuur is vrij stevig en knapperig. Het is geen heel uitgesproken groente, waardoor het goed combineert met diverse smaken en gerechten. Winterpostelein zit bomvol met vitamines en mineralen. Gebruik: Winterpostelein kan je in veel gerechten verwerken, bijvoorbeeld in sla, smoothies en stampot. Van de winterpostelein is alles eetbaar: de blaadjes, steeltjes en de bloemetjes. Zaaien in de kas: Winterpostelein kan je in een kas zaaien vanaf juli t/m oktober. Zorg er wel voor dat de temperatuur rond de 12°C ligt. Zaai in rijtjes op 5 cm afstand van elkaar. Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Zaaien in de vollegrond: Vanaf augustus t/m oktober met een minimale temperatuur van 12°C kan je in de vollegrond gaan zaaien. Zorg ervoor dat wel gebeurt op een zonnige, bemeste plaats met goed waterdoorlatende grond. Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Zorg dat de grond goed vochtig blijft en onkruidvrij. Oogsten: Winterpostelein kan je ongeveer na 5 weken wel gaan oogsten. Knip het blad af tot 1 cm boven de wortel. Wil je de winterpostelein met bloemen eten wacht dan tot dat de bloem zichtbaar is en knip deze dan af. Winterpostelein kan je niet lang bewaren, zorg er dus voor dat je het pas afknipt op het moment dat je het wilt gebruiken.