Beeld en geluid
Foto en video
Computers
Refurbished
Software
Dierenbenodigdheden
Drogisterij
Parfum en cosmetica
Elektronica
Componenten
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Hobby
Knutselen
Modelbouw
Kabels en adapters
Kleding
Schoenen
Tassen en koffers
Koken en tafelen
Keuken apparatuur
Horeca
Muziek en film
Muziekinstrumenten
Parfum en cosmetica
Persoonlijke verzorging
Parfum en cosmetica
Schoenen
Kleding
Tassen en koffers
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Wasssen en drogen
Wonen, woonaccessoires
Kerst
Meubels
Verlichting
Fabrikant: | Café du Jour |
---|---|
EAN-code: | 8720598671254 |
De meeste Braziliaanse koffie wordt verbouwd op enorme boerderijen, gebouwd en uitgerust voor mechanische oogst en verwerking, waardoor de productiviteit wordt gemaximaliseerd. Het relatief vlakke landschap in veel van de Braziliaanse koffieregio's in combinatie met de hoge minimumlonen heeft ertoe geleid dat de meeste boerderijen voor dit type mechanische oogst hebben gekozen in plaats van selectieve handpluk.
In het verleden betekende deze mechanisatie dat strokenteelt de norm was; de mechanische oogstmachines van vandaag zijn echter steeds gevoeliger, wat betekent dat boerderijen bij elke plukgang alleen volledig rijpe bessen kunnen oogsten, wat goed nieuws is voor producenten die zich op speciale producten richten.
In veel gevallen en op minder vlakke delen van boerderijen kan een gemengde vorm van 'handmatig gemechaniseerd' oogsten worden gebruikt, waarbij rijpe koffie wordt geplukt met een derricadeira - een soort gemechaniseerde hark die gebruik maakt van trillingen om rijpe bessen te oogsten. Een zeil wordt tussen de koffiebomen gespannen om de bessen op te vangen als ze vallen.
Met behulp van deze nieuwere, selectievere technologieën is er een groeiend aantal boerderijen dat zich steeds meer bekommert om - en in staat is om - de kwaliteit van de kopjes te leveren.
Na de oogst wordt de kers meestal in dunne lagen op patio's te drogen gelegd. Onder direct zonlicht wordt de bes zorgvuldig gecontroleerd en regelmatig gekeerd.