Beeld en geluid
Foto en video
Computers
Refurbished
Software
Dierenbenodigdheden
Drogisterij
Parfum en cosmetica
Elektronica
Componenten
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Hobby
Knutselen
Modelbouw
Kabels en adapters
Kleding
Schoenen
Tassen en koffers
Koken en tafelen
Keuken apparatuur
Horeca
Muziek en film
Muziekinstrumenten
Parfum en cosmetica
Persoonlijke verzorging
Parfum en cosmetica
Schoenen
Kleding
Tassen en koffers
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Wasssen en drogen
Wonen, woonaccessoires
Kerst
Meubels
Verlichting
Fabrikant: | |
---|---|
EAN-code: | 9789035232143 |
Wat is de betekenis van een NT-meting, een serumscreening of een structureel echoscopisch onderzoek? In welke situatie is vrijen in de zwangerschap niet toegestaan? Kan een griepinjectie kwaad? Tot wanneer mag nog gevlogen worden? Op deze en vergelijkbare vragen die bij zwangere vrouwen en hun zorgverleners leven, geeft het Compendium prenatale zorg een kort en krachtig, duidelijk en praktisch antwoord. Bovendien kan de begeleider van de zwangerschap hier hulp vinden bij het oplossen van vele praktische problemen zoals de interpretatie van verschillende bloeduitslagen. Het compendium geeft een overzicht van medicatie en zwangerschap en indicaties voor specialistische begeleiding. Ook bevat het een uitvoerige lijst met nuttige adressen van consultatiecentra (klinisch genetische centra, RIVM, abortusklinieken etc.), van patiëntenverenigingen, en natuurlijk de relevante websites.
Het Compendium prenatale zorg, dat al de vijfde druk beleeft, is een handzaam naslagwerk voor verloskundigen, verpleegkundigen, huisartsen, gynaecologen, zij die hiervoor opgeleid worden en andere specialisten die betrokken zijn bij de behandeling van zwangere vrouwen. Dankzij het heldere taalgebruik is dit compendium ook voor de zwangere zelf goed bruikbaar.
Prof.dr. J.G. Nijhuis is hoogleraar verloskunde en hoofd van de afdeling obstetrie & gynaecologie van het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Hij publiceerde diverse boeken, alleen en met anderen, zoals Fetal Behaviour: developmental and perinatal aspects (1992), Foetale bewaking (1998, 2005, 2008), Foetale echoscopie (2001) en Obstetrische interventies (2010).